请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版
设为首页收藏本站
快捷导航
帮助中心VIP会员知识拓展客服QQ 515224986
扫码加微信
中石油华东《大学英语2》课程综合复习资料(适用于2017年12月课程考试)
《大学英语2》综合复习资料
I. Use of English
Directions: In this part, there are 10 incomplete dialogues. For each dialogue, there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence and mark the corresponding letter on the Answer Sheet.
1. — Guess what? I passed the English exam!
— ________________
  A. That’s fine.      B. It’s OK.
  C. Congratulations!     D. Believe it or not.
2. — I must go now. The plane will leave in half an hour. Thank you for seeing me off.
  —____________
  A. Good luck.        B. Be careful.   
  C. Best Wishes.      D. Hurry to catch the plane.
3. —Will you be able to come to my birthday party this Saturday?  
—______________
A. No, I’d like to.      B.I believe I can’t.  
C. I’m afraid.       D. Yes, I’d love to.
4. —Tom, this is Hack, Fred is ill in hospital.
— Oh, _________
A. it’s sad.       B. it’s bad.
C. I’m sorry to hear that.     D. that’s not good.
5. —Excuse me, could you please tell me how to get to the railway station?  
—____________
A. No, I couldn’t.         B. Sorry, I don’t know. I’m new here.  
C. I couldn’t tell you.     D. You can’t ask me.
6. — Could I borrow your CD of English songs?  
— ________
A. No, I am not available.     B. I’m sorry. It’s not at hand now.
C. It’s very kind of you.     D. Thank you very much.
7. — Hello, Sally. How’s everything?
— _________
A. Good for you.        B. Oh, I agree.   
C. That’s right.        D. Just so-so.
8. — Waiter!
— ________
— I can’t eat this. It’s too salty.
A. Yes, sir?         B. What?  
C. All right?        D. Pardon?
9. — Hello, may I talk to the headmaster now?
  — __________.
A. Sorry, he is busy at the moment   B. No, you can’t
C. Sorry, you can’t                D. I don’t know
10. — Do you think I could borrow your dictionary?
— ________.
A. Yes, you may borrow     B. Yes, go on
C. Yes, help yourself      D. It doesn’t matter
11. — What can I do for you, madam?
—________.
A. I want a kilo of apples     B. You can go your own way
C. Thanks        D. Excuse me. I’m busy
12. — Do you mind telling me where you’re from?
— _________.
A. Certainly. I’m from London    B. Sure. I was born in London
  C. Not really, you can do it    D. Certainly not. I’m from London
13. — May I see the menu, please? I’ve been waiting an hour already.
— _________.
  A. That is the menu, sir     B. Yes, please go on
  C. Here you are, sir      D. Of course, sir
14. —I want to look up a new word. Could you lend me your dictionary?
—____________
  A. Yes, I can.          B. Here you are.  
  C. Sorry, I don’t think so.    D. You can take it.
15. —I’m sorry that the postcards you want to buy have been sold out.
—_____________
A. Oh, great.       B. That sounds boring.
C. That’s all right!      D. Oh, what a pity!
16. —Do you mind if I smoke here?
   —__________
A. Yes, certainly not.     B. No, please don’t.
C. Sorry, it’s forbidden here.       D. Yes, I mind.
17. — Do you think living in the countryside has more advantages?
— ____________
A. Yes, perfectly. B. Well, it depends.  C. Yes, it is.  D. Nothing at all.
18. — You’ve won the basketball game. Congratulations!
—____________
A. Oh, not really.       B. No one else could do it.
C. Thank you. We’re really lucky.   D. It’s good of you to say so.
19. — Excuse me, Sir. Could you hold the suitcase for me?  
—____________
A. It’s a pleasure. B. My pleasure.  C. I could.  D. With pleasure.
20. — Mom, I’m very sorry for having broken the plate.
— Oh, boy, ____________
A. it doesn’t matter. B. no problem.  C. that’s right.  D. thank you.
21. — It’s really nice of you to give me a hand in time!  
—____________
A. Thank you.   B. No, no.   C. With pleasure. D. It’s my pleasure.
22. — Excuse me, when is the next flight from London due to arrive?
— _________
A. In half an hour.         B. An hour before.
C. Until the next one.     D. Before another one.
23. — I’m glad you like it. Please drop in any time you like.
— __________
A. Yes, I will.             B. I’m afraid I won’t be free.
C. Is it all right?      D. That’s great.
24. — I believe we’ve met somewhere before.
— No, ________.
A. it isn’t the same       B. it can’t be true
C. I don’t think so          D. I’d rather not
25. — Why don't you have dinner with me tonight?  
— ____________
A. The reason is that I have to work over time tonight.
B. Sorry about that, but I have to go to a party.
C. Because I have an appointment.
D. I’d love to, but I have to finish my paper.
26. — I'm afraid I have spilled some coffee on the table cloth.
—  ____________
A. Oh, don't worry about that.    B. You needn’t apologize.
C. I feel sorry for that.      D. Oh, you shouldn’t have done that.
27. — You seem to have a lot of work to do in your office. You’ve always been working overtime.
— ____________
A. You are right, but don’t you know the meaning of work?
B. Sorry, I don’t think so. I get overpaid for overwork, you know.
C. That’s right. All work and no play make Jack a dull boy.
D. That’s right, but the work is interesting. I don’t mind some extra hours at all.
28. — George, I would like to introduce a friend of mine, if I may: Albert Snow. Albert, this is George Smith.
—  ____________
A. How have you been?     B. Pleased to meet you, George.
C. Mind if call you George?     D. The pleasure’s mine.
29. — Excuse me. I don’t want to interrupt you…  
— ____________
A. No, no. It’s quite all right.         B. It won’t bother me.
C. Never mind       D. Of course not.
30. — I think the movie is really exciting and touching.
—____________
    A. So am I.       B. So do I.  
    C. Neither do I.     D. The same to you.
31. — Which one do you prefer, the window seat or the aisle seat?
—_____________
A. I prefer a window seat.    B. I like neither.
C. Both will do.      D. I don’t know.
32. — Have you ever been to the Great Wall in Beijing?
   —__________
A. Yes, I am .      B. No, I don’t.
C. No, I’ve never been there.    D. Certainly, I went there.
II. Reading Comprehension
Directions: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet.
Passage 1
In the United States there was an unusual tale telling of the daughter of a mechanic. One day while walking along the bank of a lake, the girl happened to see 20 eggs laid by a wild goose. After some time the girl realized the mother would not return to her eggs and she decided to take them home. There she carefully placed the eggs in the heat of a lamp. Several days later the eggs broke and the baby geese came into the world.
Geese are known to take the first living thing they see as their mother. Thus, to these young geese, the girl was their mother.
As they grew, the girl was able to lead her birds to run across the grass, but she could not teach them to fly. The girl became increasingly worried about this, both when awake and in her dreams. Later, she had an idea. She would pilot a plane to guide them in flight. She asked her father for a plane and he assembled small aircraft for her.
Caring about her safety, the father decided to pilot the plane himself. However, the birds did not recognize or follow him, and instead slept in the grass.
One day, the girl climbed into the plane, started it and soon left the ground. Seeing their mother take to the air, the birds eagerly flapped their wings and set out. She flew the plane freely in the sky, her young birds following.
1. Which of the following can be the best title of this passage?
A. The Daughter of a Mechanic.       B. A Girl and Her Father.
C. A Girl and Her Geese .    D. How to Teach Birds to Fly.
2. Why did the girl decide to take the eggs home?
A. Because she liked the eggs.
B. Because she wanted to eat the eggs.
C. Because her father asked her to do so.
D. Because she knew that the mother goose will not come back.
3. The baby geese naturally took _________ as their mother.
A. the mother geese      B. the girl
C. the first thing they touch        D. the girl’s father
4. What did the girl’s father do to help her?
A. He assembled a small plane.       B. He piloted the plane himself.
C. He taught the geese how to fly.    D. Both A & B.
5. How did the young geese learn to fly?
A. By following the girl in the plane.   B. By themselves.
C. By following the girl’s father.   D. By staying in the plane.
Passage 2
People once widely believed that intelligent life existed on Mars. The 19th-century discovery of what appeared to be geometric designs cut across the surface was taken as evidence. The lines were thought to have been a system of canals that had been built to irrigate the surface. It is now clear that “canals” — perhaps the most spectacular geologic features of Mars — are natural valleys where ancient rivers once flowed.
Another fragmented idea concerns the planet’s seasonal changes in color. Once attributed to the rapid spread of some life-form, these shifts are now known to develop from the movement of fine dust in the atmosphere.  
By the close of the 20th century none of the many experiments conducted by spacecraft had ever found persuasive evidence of life. Nevertheless, speculation continued over the existence of some form of life, in either the present or the past. In 1996 scientists discovered organic compounds and minerals in a meteorite(陨石), consisting of Martian rock, that collided with Earth around 11,000 B.C. These compounds suggest that Mars may have been inhabited by organisms more than three billion years ago.   
6. Why did people in the 19th century believe the existence of intelligent life on Mars?
A. Because the surface of Mars seemed to be geometric.
B. Because the lines were drawn across the surface of the planet.
C. Because a system of canals was thought to be there.
D. Because it was the Martians that built the canals.
7. The “canals” on Mars have proved to be ______ according to the passage.
A. the minor geologic characteristic of Mars
B. natural valleys on the surface of Mars
C. rivers that have kept flowing since ancient times
D. a system that irrigates the whole surface
8. What were the Mars’ seasonal changes in color believed to be?
A. The natural changes on the planet.
B. The seasonal cycles.
C. The movement of some life form.
D. The storm of dust in its atmosphere.
9. How is the 1996 discovery related to the possible existence of organisms on Mars?
A. The meteorite containing organic compounds is part of Mars.
B. A Martian rock struck Earth about 11,000 years ago.
C. The organisms came back to life after the collision with Earth.
D. The inhabiting organisms appeared more than three billion years ago.   
10. How many arguments in this passage lead to the belief of the existence of life on Mars?
A. Two.     B. Three.   C. Four.   D. Five.
Passage 3
Gilbert Arenas was born on January 6, 1982 in Tampa, Florida. His father played college football at the University of Miami. In 1984, the pair moved to Los Angeles, California where Gilbert's father was an actor in commercials and soap operas.
When Gilbert was about 11, he started playing basketball. By the time Gilbert was 14, he was already the best player on Ulysses S. Grant High School in Van Nuys, California. He decided to wear the number "0" because people told him he would get "zero playing time". After his sophomore year, Gilbert decided to enter the NBA draft. Many coaches thought that Gilbert was not ready. As a result, he was drafted a disappointing 31st overall by the Golden State Warriors. Gilbert worked hard at Golden State, despite the fact his coach kept him on the bench for much of the season. When he finally got his chance, Gilbert averaged 14 points and 5 assists per game as the Warriors point guard.
After a successful individual year for Gilbert, it was time to test the NBA's free-agent market. Much to the disappointment of Warriors fans, Gilbert signed a 6-year, 65 million dollar deal with the Washington Wizards in 2003. Not surprisingly, he became an instant star with the Wizards. Fans loved to watch him race up the court, dish-off passes, and make difficult shots and lay ups. Although the Wizards only won 27 games his first year in Washington, Gilbert led them with 19.6 points per game. Gilbert, along with teammates Larry Hughes and Antawn Jamison, led the Wizards to the NBA playoffs during his second year. The highlight of the decade for the Wizards was their post-season victory against the Chicago Bulls in the NBA playoffs.
11. What did Gilbert’s father do for a living in California?
A. He was an artist.      B. He was a basketball player.
C. He was an actor.      D. He was a football player.
12. When did Gilbert become the best player on Ulysses S. Grant High School?
A. When he was 11.     B. In 1984.
C. When he was 14.      D. As a junior in high school.
13. Why was Gilbert drafted a disappointing 31st overall by the Golden State Warriors?
A. Because many coaches thought that he was not ready.
B. Because the Golden State Warriors liked him very much.
C. Because his family has moved to the Golden State.
D. Because his performance is disappointing in the season.
14. Which of the following players did NOT help the Wizards make the playoffs in Gilbert’s second year?
A. Gilbert Arenas.      B. Gold State Warriors.  
C. Antawn Jamison.      D. Larry Hughes.
15. Which of the following words best describes Gilbert Arenas as described by the passage?
A. Overrated.       B. Hard-working.
C. Talented.       D. Both B and C.
Passage 4
Manners are very important in every country, but the trouble is that different countries have different ideas about what counts as polite behavior. What is good manners in one country may not be appropriate behavior in another. Chinese people may be shocked at what counts as good manners in England.
When an Englishman passes a friend in the street he does not always stop to talk. He may just nod, say" hello" and pass on. If two friends do stop to talk, they do not shake hands. It is only at parties for young people (students, for instance) that a person could go up to someone he does not know and introduce himself. On more formal occasions or at parties run by older people a guest always waits to be introduced to someone he does not know by the host, hostess or another guest who he already knows. At even a formal dinner an Englishman does not wait for a toast before he has a drink. The English reserve toasts for very formal or very special occasions. In these cases the toast will usually be accompanied by a short speech, for example, at a wedding reception or at a party for somebody who is retiring. After a private dinner in someone's house an Englishman will only shake hands with the host and hostess if it is a fairly formal occasion, like a business dinner, and he will usually put his coat on and say goodbye as he leaves the house.
Luckily, like Chinese people, the English usually excuse foreign students over matters of etiquette. But even so, perhaps the safest advice for the overseas student, no matter what country he is visiting, is to follow the old proverb: when in Rome, do as the Romans do.
16. When an Englishman meets a friend in the street, he may ____________________.
A. stop to talk to his friend    B. just nod and say “hello”
C. shake hands with his friend   D. just say goodbye
17. What will a person do when he attend a party run by older people?
A. Go up to a stranger and introduce himself.  
B. Ask his friend to introduce him to others.
C. Give a speech in front of others to introduce himself.
D. Wait to be introduced by the host / hostess.
18. On which occasion will the English toast?
A. A wedding reception.     B. A dinner party.
C. A speech.       D. A meeting.
19. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Different countries have similar ideas about what good manners are.   
B. Chinese people seem to be more polite than English people.
C. An Englishman will shake hands with the host after a private business dinner.
D. The English usually can’t understand foreign students impolite behaviors.
20. Which of the following best explains the proverb: when in Rome, do as the Romans do.
A. If you go to Rome, you must do things like the Romans.
B. When you go to a foreign country, you should learn something about their manners.
c. Romans always do the right thing, so you should follow them.
D. Manners in Roman are as easy to follow as in other countries.
III. Vocabulary and Structure
Directions: There are 30 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence and mark the corresponding letter on the Answer Sheet.
1. In order to strengthen his muscles, Mike goes to the gym _____ to do exercises.
A. increasingly  B. often   C. regularly  D. lively
2. He asked who I voted for and I said it was my own _______.
A. thing   B. matter   C. duty   D. business
3. Mr. Smith was determined to _______ the experiment after so many years' interruption.
A. carry on  B. carry out  C. carry away  D. carry forth
4. Drunken driving is often the major _____ of traffic accidents.
A. reason   B. cause   C. excuse   D. way
5. The case ______ a lot of things, ______ a second-hand watch.
A. included; contained     B. included; containing
C. contained; included     D. contained; including
6. His article concerning population control was published in the _____ issue of China Daily.
A. latest   B. lately   C. late   D. later
7. Although many young people are eager to go abroad, he prefers _________ in his own country.
A. stay and work     B. stayed and worked  
C. to stay and work     D. to be stayed and worked
8. The good service at the hotel made up for the poor food to some ________.
A. way    B. grade   C. sort   D. extent
9. Scientists think that the continents __________ always where they ____today.
A. aren’t; are   B. aren’t; were  C. weren’t; are  D. weren’t; were
10. As soon as he comes back, I’ll tell him when __________ and see him.
A. will you come  B. you will come C. you come  D. do you come
11. Years ago we didn't know this, but recent science ______ that people who don't sleep well soon get ill.
A. showed   B. has shown  C. will show  D. is showing
12. They _____ on the program for almost one week before I joined them, and now we _____ on it as no good results have come out so far.
A. had been working; are still working  B. had worked; were still working
C. have been working; have worked  D. have worked; are still working
13. —What would you do if it ____ tomorrow?
—We have to carry it on, since we’ve got everything ready.
A. rain     B. is raining    C. will rain   D. rains
14. The coffee is wonderful! It doesn’t taste like anything I _____ before.
A. was having   B. have    C. have ever had  D. had ever had
15. By the time Jane gets home, her aunt _______for London to attend a meeting.
A. will leave   B. leaves   C. will have left  D. left
16. I sent invitations to 80 people, ______ have replied.
A. of whom only 20 of these    B. only 20 who
C. of 20 of these who     D. only 20 of whom
17. No passenger is allowed to stick his head out of the window lest he ______.
  A. should be hurt      B. is hurt
C. will be hurt      D. is to be hurt
18. I consider ______ that I should do my best to help them.
  A. my duty          B. to be my duty
C. what my duty      D. it my duty
19. There was plenty of time. She ______.
  A. mustn’t have hurried    B. needn’t have hurried
  C. must hurry      D. couldn’t have hurried
20. Shanghai is the place _____ the great Communist Party of China was born.
  A. which       B. where
C. when       D. that
21. So little ______ about chemistry that the lecture was completely beyond me.
A. I know   B. I knew   C. do I know  D. did I know
22. We have _____ two seats for the 8:30 flight to New York tomorrow.
A. bought   B. sold   C. booked   D. ordered
23. Candies and chocolates are treats suitable for festive _______ .
A. conditions  B. occasions  C. situations  D. events
24. The young couple _______ their new life to a railway train on a long unknown track.
A. imagined  B. figured   C. compared  D. cheered
25. Some passengers complain that it usually takes so long to ____ in travel insurance documents.
A. finish   B. fill   C. complete  D. write
26. As the _____ manager of the company, Alan White should be responsible for all the sales of the department.
A. chief   B. main   C. common  D. general
27. Some customers complain that it usually _____ so long to get refund for the inferior goods they bought.
A. takes   B. costs   C. spends   D. spares
28. If the boy had _____ the dog alone it wouldn't have bitten him.
A. set   B. made   C. had   D. left
29. Jack is good, kind, hard-working and intelligent. __________, I can't speak too highly of him.
A. As a result      B. By the way      C. In any case      D. In a word
30. Stressful environments lead to unhealthy behaviors such as poor eating habits, which _____ increase the risk of heart disease.
A. in turn      B. in return    C. by chance     D. by turns
31. With more forests being destroyed, huge quantities of good earth ______ each year.
A. is washing away     B. are being washed away
C. are washing away    D. is being washed away
32. Millions of pounds' worth of damage _____ by a storm which swept across the north of England last night.
A. has been caused     B have been caused  
C. will be caused      D. will have been caused
33. In the past, people used _________ that the moon was too far away __________.  But now it is possible for man __________ there by spaceship.
A. to think, not to reach, to get  B. to think, to reach, to get
C. to thinking, to reach, will get  D. thought, to reach, to get to
34. Her son promised __________ in the bedroom until the baby stopped __________.
A. staying, to cry  B. to stay, crying  C. for staying, to cry D. to stay, to cry
35. Mrs. Smith warned her daughter __________ after drinking.
A. never to drive  B. to never drive  C. never driving  D. never drive
36. As she is looking forward to __________ from me, please remember __________ this letter on your way to school.
A. hear, post   B. be heard, posting C. hearing, to post  D. be hearing, to posting
37. Sports, ______ perhaps you don’t like very much, may make you strong.
A. that       B. it     C. which   D. what
38. We’ll visit Europe next summer vacation ______ we have enough money.
A. lest       B. until   C. unless   D. provided
39. ______ doesn’t matter ______ they will come.
A. It, whether   B. That, whether C. If it, who  D. Whether, it
40. I have two brothers, both ______ are doctors.
A. of which   B. of them  C. who        D. of whom
41. You’ll fail in the driving test ______ you have more practice.
A. if          B. unless   C. when   D. after
42. It was with great joy ______ he received the news that his long lost son would soon return home.
A. so     B. as    C. that   D. since
43. They always kept on good __________ with their next-door neighbors for the children’s sake.
A. friendship      B. relations     C. relatives     D. terms
44. There was a good __________ of the countryside from the front of the bus.
A. sight       B. view      C. scene      D. scenery
45. I think we should let Maria go camping with her boyfriend. __________, she’s a big girl now.
A. After all      B. Above all     C. First of all     D. For all
46. If you ever have the __________ to go abroad to work, you should take it.
A. possibility      B. offer      C. luck     D. chance
47. The man told his girl friend he would wait for her where the three roads __________.
A. link    B. connect  C. meet   D. combine
48. The current political __________ of our country is favorable for foreign investments.
A. climate      B. weather     C. state      D. occasion
49. My house is very __________ for getting to work as it is only a few minutes from the station.
A. comfortable     B. suitable     C. convenient  D. free
50. — Mum, it is nice weather. I want to skate this afternoon.
— Don’t you think the ice on the lake is too thin to __________ your weight?
A. stand     B. bear   C. catch   D. take
51. Our English teacher __________ our buying a good English-Chinese dictionary.
A. asked    B. ordered  C. suggested  D. required
52. __________ from the moon, our earth, with water __________ seven percent of its surface, appears as a “blue ball”.
A. Seen ... covered      B. Seeing ... covering  
C. Seen ... covering      D. To see ... to cover
53. What’s the language __________ in Germany?
A. speaking   B. spoken   C. be spoken  D. to speak
54. Mr. Lee,__________ of the __________ speech,started to read a novel.
A. tired ... boring  B. tiring ... bored C. tired ... bored D. tiring ... boring
55. __________,the boy couldn’t enter his house.
A. Since the key has lost     B. The key was lost
C. Lost the key          D. Having lost the key
56. I think they will go to town tomorrow, __________?
A. do I    B. don’t I   C. will they   D. won’t they
57. We told you that he would come tonight, __________?
A. didn’t we   B. did we   C. would he   D. wouldn’t he
58. You ______ all those calculations. We have a computer to do that sort of thing.
A. needn’t have done    B. must not have done
C. shouldn’t have done    D. can not have done
59. The columnist feels sure ______ wins the election will have the support of the parties.
A. whoever      B. whomever
C. whatever      D. whenever
60. Someone called me up in the middle of the night, but they hung up ______ I could answer the phone.
A. as        B. since
C. until       D. before
61. With the problem ______, we are getting along even more smoothly.
A. settles       B. to settle
C. settled       D. to be settling
62. Seldom ______ any mistake during my past fifteen years of service here.
A. I did make      B. did I make
C. should I make     D. I made
63. I am ______ the same old breakfast every morning.
A. bored of      B. bored with
C. tired with      D. tired from
64. The more difficult the problems are, ______ able to solve them.
A. I am the less likely    B. the less likely I am
C. I am less the likely    D. the likely less I am
65. Every spare minute he gets is spent ______ his car.
A. to wash      B. in wash
C. washing      D. on washing
66. Don’t get off the bus until it ______.
A. has stopped      B. stopped
C. will stop      D. shall stop
67. ______ one occasion he helped an old woman who was in danger ______ the risk of his life.
A. In, as       B. On, at
C. By, with      D. At, in
68. —When ______ again?
—When he ______, I’ll let you know.
A. he comes, comes    B. will he come, will come
C. he comes, will come    D. will he come, comes
69. Hardly ______ the classroom when the class began.
A. had he entered     B. he entered
C. has he entered     D. he had entered
70. —Hi, Tracy, you look tired.
—I am tired. I ______ the living room all day.
A. painted      B. had painted
C. have painted     D. have been painting
71. The strike is said ______ by the government’s negligence of the people’s welfare.
A. to be caused     B. to cause
C. being caused     D. to have been caused
72. The teacher doesn’t permit ______ in class.
A. smoke       B. smoking
C. to smoke      D. to have a smoke
73. ______ adequate preparations, they thought it better to postpone the journey till next week.
A. Not to have made    B. Not making
C. Not having made     D. Having not made
74. Was it last Friday ______ you met him?
A. on which      B. which
C. when       D. that
75. ______ with the size of the whole earth, the highest mountain doesn’t seem high at all.
A. When compared     B. While comparing
C. Compare      D. To compare
76. If I ______ there tomorrow, I would see you.
A. will go       B. go
C. should go      D. can go
77. We desire that the tour leader ______ us immediately of any change in plan.
A. inform       B. informed
C. informs      D. had informed
78. Tom ______ be at home because he telephoned me from Beijing just a moment ago.
A. mustn’t       B. isn’t able to
C. can’t        D. may not
79.  It is difficult to get used _________ in a tent after having soft, comfortable bed to lie on.
A. sleep       B. to sleeping  
C. slept       D. to sleep
80. ___________ in this light, the matter is not as serious as people generally suppose.
A. To see       B. Seen   
C. Seeing       D. Being seen
81.  The match was cancelled because most of the members _________ a match without a standard court.
A. objected to having    B. were objected to have
C. objected to have      D. were objected to having
82. They always kept on good __________ with their next-door neighbors for the children’s sake.
A. friendship         B. relations     
C. relatives         D. terms
83. Our English teacher __________ our buying a good English-Chinese dictionary.
A. asked       B. ordered  
C. suggested      D. required
84. Having no children of their own, they decided to _____ an orphan.
A. adapt        B. adopt   
C. adjust       D. addict
IV. Cloze Test
Directions: There are 10 blanks in the following passage, and for each blank there are four choices marked A, B, C and D. You should choose the ONE answer that best fits into the passage and mark the corresponding letter on the Answer Sheet.
1、You really have to get very old before you realize you’re old. I’m in my middle fifties and I don’t feel old yet. However, sometimes I look back at my childhood and 1 things to the way life is for today’s kids. Some things have 2 changed.
One area of change is television. Some changes have been improvements. Some changes, 3 the other hand, have been setbacks.
When I started school, most people didn’t have a television; TV was just beginning to get 4 . My father decided to go all out and buy a 1 inch black and white Motorola set. I still remember  5  the Lone Ranger save people from the bad guys on that awesome electronic machine. That was exciting!
Now, televisions have larger pictures in full color. The pictures are 6 and the sound is much more realistic. The new high definition sets are made to rival movie 7 . The variety and quantity of programming has increased greatly. There are hundreds of 8 and more shows than one person could ever watch. There are many fine entertainment and 9 shows. There’s also a lot of garbage, stuff that most parents don’t want their kids exposed to. Overall, we have more choices, and that is good.
I wonder what television will be 10 when today’s kids are my age.
1. A. forget       B. remember   C. compare   D. miss
2. A. seldom      B. often       C. usually       D. certainly
3. A. at        B. on    C. in     D. for
4. A. gone       B. great    C. expensive   D. popular
5. A. to watch      B. have watched  C. watching   D. watched
6. A. clearer          B. good       C. cheaper   D. clearly
7. A. theater      B. mirror       C. shade    D. screen
8. A. canals       B. chains    C. channels   D. shifts
9. A. education   B. educational      C. educate   D. educator
10. A. likely    B. alike       C. like         D. dislike
2、Andy loved the idea. Mary Arthur 11 it. Kurt Mendez didn’t think it was any big deal. Mr. El thought it was a brilliant idea. After all, it was 12  idea.
“It’s only fair,” Mr. El explained to his new fourth graders as they stood in line waiting for the lunch bell 13 , “that we turn things around. Every year you guys line up in alphabetical order. Alphabetical order to go to lunch, to go to gym, to go home, and so on. This year we’re using reverse alphabetical order.”
Mindy Vale put her hand down as Mr. El pointed 14 her. “I’ve always had to stand at the back of the line, ever since kindergarten! Now I’m near the 15 . Thank you, thank you!”
The teacher smiled. 16 , he called on Christopher Cash, a serious and thoughtful young man. “Mr. El, I think you should 17 this policy. This is very drastic and unnecessary. This could confuse our fragile young minds!”
“Put a lid on it, Chris!” shouted David Tyler.
“We won’t have any outbursts like that, David!” Mr. El said firmly. He turned 18 Christopher. “Don’t 19 , Christopher. We only have strong minds in this class.”
“How many of you think this is a good idea?” Mr. El asked. As you would probably 20 , most of the hands that went up were in the front half of the line.
11. A. hated    B. liked    C. heard    D. needed
12. A. no        B. that    C. his    D. her
13. A. ring    B. to ring    C. ringing   D. rung
14. A. out        B. for    C. in     D. to
15. A. last        B. front    C. bottom   D. forward
16. A. So        B. Therefore   C. Then    D. After
17. A. reconsider   B. carry    C. think    D. make
18. A. at        B. in     C. toward    D. down
19. A. move    B. worry    C. scream    D. speak
20. A. expect       B. doubt    C. forget    D. review
3、The young engineer sat down on a rock and rested his head in his hands. He would never get home; it was hopeless. For weeks he had been 21 in the Northwest Canadian forest. Now there was a terrible pain behind his eyes, and worst of all, he had gone 22 .
Suddenly a man appeared out of the woods, an Indian who had been hunting in the area. Seeing the engineer’s 23 , he caught a fish in a nearby stream and fed the sick man the 24 of the fish and some flesh from its head. 25 within a few hours the engineer’s pain was gone. A day later he could see again, and the next day he had completely 26 .
When he returned home, the engineer told the story to Dr. Price. Not until years later did it become a(n) 27 fact that this was just an everyday lifeguard doing its work. For what the engineer did, by eating fish eyes, was to take his vitamin (维生素).
Vitamin A’s biggest job is to keep the eyes 28 . Without A, people and animals get night blindness and other eye problems. 29 A, people can even be totally blind. A helps to keep the skin in good shape. A also helps with bones and teeth and has to do with proper 30 of blood cells.
21. A. lose    B. lost    C. losing    D. to lose
22. A. blind       B. mad       C. changed   D. separated
23. A. starvation   B. situation   C. trouble    D. reality
24. A. tail     B. skin    C. bone    D. eyes
25. A. Possibly      B. Surprisingly   C. Fortunately   D. Immediately
26. A. covered    B. discovered      C. recovered   D. uncovered
27. A. actual    B. accepted      C. solved    D. ordinary
28. A. rolling    B. moving   C. going    D. looking
29. A. For    B. With       C. Without   D. About
30. A. growth    B. search       C. choice       D. size
4、Here is a story about a clever dog. It was a seeing-eye dog. A seeing-eye dog can help blind people walk along the streets and do many other things.
One day a seeing-eye dog and a blind man  31  on a bus together. The bus was full of  32 and there were  33  seats left. But one man soon stood up and left his seat. The dog  34  the blind man to the seat, but there was little space for two people. The dog began to push the people on each side  35  his nose. He pushed and pushed until the people moved and  36  there was  37  space for two people. The blind man then sat down and the dog got up on the seat his side. The dog  38  down and put his head on the leg of the  39  man. He was very comfortable and soon fell asleep. Everyone on the bus  70  at the dog.
31. A.got    B.went    C.came    D.put
32. A.foreigners   B.policemen   C.people    D.farmers
33. A.no    B.not many    C.enough    D.some
34. A.told    B.asked    C.carried    D.took
35. A.for    B.to     C.with     D.at
36. A.at first   B.still     C.at last    D.last
37. A.less    B.enough    C.few     D.little
38. A.went    B.put     C. jumped   D.lay
39. A.old    B.blind    C.young    D.first
40. A.smiled   B.watched    C.laughed    D.looked

大学英语2  参考答案
I. Use of English
1 2 3 4 5 6 7 8
C A D C B B D A
9 10 11 12 13 14 15 16
A C A D C B D C
17 18 19 20 21 22 23 24
B C D A D A A C
25 26 27 28 29 30 31 32
D A D B C B A C
II.  Reading Comprehension
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
C D B D A C B D A B
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
C C A B D B D A C B
III. Vocabulary and Structure
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
C D B B D A C D C B B A D C
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
C D A D B B D C B C B D A D
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
D B D A B B A C C D A D B C
43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
D B A C D A C B C C B A D D
57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
A A A D C B B B C A B D A D
71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84
D B C D A C A C B B A D C B
IV. Cloze Test
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
C D B D C A D C B C
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
A C B D B C A C B A
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
B A C D B C B D C A
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
A C A D C C B D B A

奥鹏易百网www.openhelp100.com专业提供网络教育各高校作业资源。
举报 使用道具
| 回复

共 0 个关于本帖的回复 最后回复于 2017-11-29 16:47

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

精彩推荐

  • 《数控技术》根据加工零件轮郭图编程
  • 西南大学机考《和声学》【0829】四、为旋律
  • 东大 关于机械设计基础课程设计的要求( 含
  • 南开18年3月考试《办公自动化基础》
  • 兰大网院高等数学(1)命题作业 导数与积分

明星用户

关闭

站长推荐上一条 /1 下一条

QQ|Archiver|小黑屋|openhelp100.com   

GMT+8, 2018-9-22 05:05